Shows

Kwestie van Smaak (2022)

Lukas Lelie keert terug naar de cultuurcentra met een gloednieuwe stand-upshow. Daarin heeft hij het onder andere over zijn grote liefde, maar naast eten gaat het ook soms over zijn vriendin. Aan een sneltempo serveert Lelie oneliners en observaties in een show waar je evenveel van zal genieten als van een heerlijk bord grootkeuken-vol-au-vent. Al is dat natuurlijk een kwestie van smaak. Omdat Lukas niet graag alleen eet op tournee, neemt hij comedian Edouard De Prez mee als vaste support act.

Op tournee vanaf 27 oktober 2022. Vind hier alle speeldata terug.
 

PERS OVER 'KWESTIE VAN SMAAK'

De Morgen: "Wat Lukas Lelie doet is niet zomaar mopjes tappen, het is een ambacht: afgemeten en met grandioze timing."
Knack Focus: "Zijn timing, subtiele mimiek en intonatie zijn goud waard. Ze tonen hem als meester van de koekdroge humor."
De Standaard (****): "De comedian speelt inventief met clichés en staande uitdrukkingen. Zoals gezegd: moeilijk te definiëren, maar toch ook perfect getimed, met de juiste intonatie en mimiek."
De Standaard (****): "Je voelt dat er iets gaat komen, je bent al geneigd om te lachen, en dan gaat het toch een andere, maar even grappige kant uit dan je verwachtte."
De Morgen (interview): "Kwestie van smaak gaat, net zoals mijn vorige show trouwens, over eten. Ik vind dat een heel fascinerend onderwerp."

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter.

 

Ik doe mijn best (2017)

Zoals het een echte comedian betaamt, vertel je tijdens optredens best iets over je eigen leven, iets wat je bezighoudt. Ga je op zoek naar het diepste plekje in jezelf.

Als er één constante is in Lukas zijn leven is het wel eten. Het hoeft niet culinair te zijn, als het maar veel is. Ingrediënten! Hij lijkt niet vatbaar voor de gezonde trend van het suiker-, koolhydraten-, gluten- en lactosevrije rawfoods en verorbert alles dat zijn pad kruist. Het hoeft niet te verwonderen dat Lukas als kind veel te zwaar woog. Thuis deden ze hun best om het probleem aan te pakken maar dat was niet evident. Hoe hard zijn moeder ook probeerde de koekjes te verstoppen, Lukas maakte er een sport van ze altijd te vinden. De enige sport waar hij ooit goed in was, trouwens.

Voor de rest blinkt hij in niets uit. Tenzij in middelmatigheid. Maar hij doet zijn best.

Bekijk hier de volledige show. 

 


Inschrijven op de nieuwsbrief van Lukas?